Happy fucking new year...

Jahopp nu har detta året gått det med...  Å nu sitter nog de flesta säkert å tänker på hur det ska bli nästa år.
Vad ska ja ha för löften, vad ska jag åstakomma mm...
Men ja tror att man måste börja med året innan. Ja tror man måste sätta sig ner, reflektera över hur man betett sig vad man har sagt å vad man har gjort. Genom att man gör detta kan man styra hur det faktiska livet ska bli "nästa" år.
Ja sitter ju här å har lärt mig massa om mig själv och andra. Jag är tacksam för den bok jag fick av min svärmor. Den kommer vara till hjälp för resten av mitt liv!
 
Å nu till det viktiga.... Vill säga till mina nära å kära att ni alla har egenskaper som jag älskar .  Jag vill ge er en mening som ni kanske kan använda i det nya året..
 
Vad du än möter för saker i livet så är det bara du som bestämmer hur det ska sluta. Du styr dina egna tankar!
Tänk...Kan jag välja lycka?

testar igen...

Japp datan segade sig ju rätt fett igår...tålamodet kanske inte va det bästa ;)
 
Så julen... Den kan ju förknippas med så mycket. Stress å annat elände, men oxå glädje.
Många av mina jular som barn va inte så jävla roliga. Oftast så visste ja att pappa kände sig ledsen för det inte fanns pengar till alla julklappar som ja å syrran ville ha. Men va berodde det på egentligen?
Jo han valde ju att köpa sprit för pengarna. Mamma gjorde alltid så gott hon kunde  hon hade liksom inte så fett med pengar. Men hans sjukdom (alkoholismen) gjorde bort honom totalt. Älskar min pappa ändå!
Ja visste aldrig hur julen skulle börja eller sluta. Skulle ja komma te pappa å han va nykter el full? Skulle ja somna å vara ledsen över hur allt slutade?
Min mamma gjorde allt hon kunde ( i mån av det hon visste) för att vi skulle ha det så bra som möjligt. 
Hon min klippa!
Idag kanske ja önskar att ja talade om för henne hur ja egentligen hade det, men ja ville skydda min stackars pappa...hmm stackars barn.
Så därför tycker ja att det på jul ska förbjudas alkohol! Det är barnens dag! Barn ska absolut inte behöva känna rädsla och otrygghet på denna underbara dag.
Inga föräldrar som är stressade över att allt måste vara så perfekt. Å för att kunna slappna av så tar de till spriten! Eller å det e ju jul så då måste vi ta en öl som blir två som blir tre mm. Det viktigaste är ju inte att köttbullarna smakar bra utan att man är tillsammans!!
 
Idag har jag gjort något som nog ingen någonsin skulle tro att ja skulle göra.
Jag har tagit steget att prata med den människan som har gjort mig fruktansvärt illa. Jag har bett om ursäkt för mitt beteende. Även om det kanske inte hade behövts en ursäkt från min sida!
Känslorna i detta är blandade. För egentligen vill ju mitt ena jag förgöra henne totalt! Det andra jaget vill ju bara att allt ska vara bra. Det känns som en sten har lättat från mitt hjärta. Har känt både illamående å lättnat. Ilska å ledsamhet. Lycka å rädsla.
Jag har inga förväntningar på nåt.
Men att ha kunnat åstakomma ett hej för första gången på 3 år är för mig stort och jag känner mig stolt!
Jag hoppas att någon annan kan förstå att ja verkligen försöker att bli en bättre människa!
 
Till alla där ute... gör era val med omsorg och försök att se det finns inte bara en väg i livet!
 

Jul å alla dess tråkigheter...

Datajäveln krånglar så inlägget blir kort!
 
PÅ JUL BORDE ALKOHOL FÖRBJUDAS!!!!!

Vem säger vad du ska känna??

Min pappa lärde mig tidigt i livet att dåligt samvete ska man ha fan för allt... På nåt sätt talade han om för mig att man inte dög oavsett vad man gjorde! Han visade mig att det spelar ingen roll hur mycket du än försöker så kan du aldrig klara nåt till 100 %
 
Idag förstår jag varför han gjorde så!! Det va HAN som hade såna åsikter om sig själv. HAN hade fått den uppfostran av sina föräldrar!
Men hur kommer det sig att ja valde samma väg som han?? Varför ändrade ja inte på mitt öde??
Om du intalar en människa att den inte klarar av att hoppa på ett ben så lovar ja dig att människan kommer aldrig klara det!!
Det är enkelt att manupulera med en annan människas öde! Om människan inte väljer att göra ett val!
 
Se på barn: varje gång de ramlar så ställer de sig upp igen! Varför? Ingen har talat om för dem att de ska göra så utan de finns inom dem?!?!
Varför kan det då inte vara så för oss vuxna? Måste vi alltid ta besluten via våra lärodomar? Eller kan vi göra ett val?
Men nu sitter ja här å har gjort val. Men de irriterar mig. För på nåt sätt så känns det som om ja sätter andra före mig själv?? Ja måste hela tiden tvinga mig själv att knipa käft för att ja ska bevisa att ja klarar av att vara en större människa! Jag väljer att vara lycklig men till vilket pris? Hur länge kommer ja orka. Eller tar det bara tid att ändra på sig?
Fick höra av gubben att "ja har varit så snäll mot han" hela veckan...hmm vem gynnar det? Visst han e lycklig men e ja det? Vad gör han för mig?
 
Vad ska ja göra för val nu??

Din tanke styr ditt liv...

Tänk en tanke och se hur många olika reaktioner du själv får på den! Tänker du negativt el positiv? Varför tänker du så? Vad händer med dig när du tänker? Vad känner du? Hur ser andra på dig när du väljer att styra dina känslor efter vad du tänkt? Man väljer hur man ska reagera och aggera själv! Ingen annan styr över ens egna val!
Jag väljer själv hur jag ska må!
 
Men hur kan någon påverka mig när jag egentligen ska styra mina egna tankar?? Fungerar min hjärna el ska ja kolla om jag har någon?? Hmm
 
Kan jag känna lycka vid varje tanke?
 
Nu går hjärnan på högvarv ;)

livet

Ja va e egentligen livet?? Går det ut på att fixa skolan fixa killen fixa familjen fixa jobbet?? Vem ska man va vem ska man bli vem ska man leva för å vem ska man dö för??? Här sitter ja å fixar inte att sluta röka fixar inte att skaffa mig ett välbetalt jobb fixar inte att få mitt förhållande att funka. Kan ju fan inte fixa nåt!
Hade ja inte haft mina barn hade ja nog inte levat idag? Kanske känns hårt att säga men med den uppväxten ( min mamma e inte inkluderad!!) så borde ja ju inte leva!
Just nu känner ja mig ganska trött på det mesta....
 
// Bea

RSS 2.0